fredag 17 februari 2012

Ribs is dinner for tonite......




Ingredienser



BBQ glaze

1 1 dl farinsocker

1 1 dl japansk soja

1 1 dl ketchup

1 1 dl flytande honung

1 1 tum stor knöl färsk ingefära

4 4 st vitlöksklyftor

1 1 tsk tabasco



Baby back ribs

5 5 kg tunna färska revbensspjäll

3 3 st gula lökar

1 1 st hel vitlök

salt

20 20 st svartpepparkorn


















Gör så här



 Glaze: Blanda farinsocker, soja, ketchup och honung i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda det i glazen. Smaksätt med tabasco.



 Ribs: Koka upp en stor kastrull med vatten. Halvera lökarna och vitlöken, lägg dem i kastrullen. Tillsätt svartpepparkorn och rikligt med salt. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten. Koka dem långsamt under lock i cirka 1 ½ timme. De är färdiga när köttet börjar lossa från benen. Ta upp revbenen och torka det med hushållspapper, lägg dem på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze. I ungen 225-250 grader. Griljera tills glazen har fått fin färg och torkat in lite.





* * *







Inga kommentarer: