Ingredienser
BBQ glaze
1 1 dl farinsocker
1 1 dl japansk soja
1 1 dl ketchup
1 1 dl flytande honung
1 1 tum stor knöl färsk ingefära
4 4 st vitlöksklyftor
1 1 tsk tabasco
Baby back ribs
5 5 kg tunna färska revbensspjäll
3 3 st gula lökar
1 1 st hel vitlök
salt
20 20 st svartpepparkorn
Gör så här
Glaze: Blanda farinsocker, soja, ketchup och honung i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda det i glazen. Smaksätt med tabasco.
Ribs: Koka upp en stor kastrull med vatten. Halvera lökarna och vitlöken, lägg dem i kastrullen. Tillsätt svartpepparkorn och rikligt med salt. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten. Koka dem långsamt under lock i cirka 1 ½ timme. De är färdiga när köttet börjar lossa från benen. Ta upp revbenen och torka det med hushållspapper, lägg dem på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze. I ungen 225-250 grader. Griljera tills glazen har fått fin färg och torkat in lite.
* * *
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar