tisdag 8 maj 2012

Utvecklingsamtal och fina fröken hade skrivit om våran Amanda

 


I fredags då hade vi utveckling samtal på dagis med Amanda. Vi är jätte stolta föräldrar. Fröken i förskolan berättade till oss att Amanda är duktig på språket. Hon sa att vanliga 2 år gammal använd bara två ord i meningen men våran Mandiz använd tre ord i meningen. Amanda använd två språket hemma både polska och svenska ån så länge.Fröken hade skrivit fin om Amanda:

Amanda sitter på golvet och leker med duplolego. Tar med sig 2 gröna legobitar med lock på till lilla rummet och säger: -"kom" till Oliver. -"Nää", säger Oliver.

Amanda sätter sig i runda röda pölen med legobitarna. Hon upprepar: -Kom,KOm! Reser sig och går fram till Oliver och säger: -"Kom, kom, Hallå! går ut och sätter sig på en madrass i stora rummet. Vinkar hejdå till Oliver som går ut i hallen. Sitter och vickar på ett lock på den gröna legobiten. Sitter och gungar fram och tillbaka med kroppen. Går ut i hallen och hämtar Oliver och Julia. Julia klappar mig på benen och säger: - Hej, hej! Amanda gör likadant. Amanda och Oliver går in i lilla rummmet och stänger dörren. Amanda öppnar dörren åt Julia. Julia sätter sig på kontorsstolen. Jag säger: -" Gå ner!" Amanda härmar mig:" - "Gå ner!" Hon sätter sig på kanten av pölen i vänstra hörnet av rummet. Hon har legobitarna i händerna. Sedan sätter hon sig i andra hörnet av rummet på golvet.

Julia hämtar en liten blå stol. Oliver hämtar en liten blå stol. Amanda vill ta stolenfrån Oliver. Hon säger: -"Min stol." Jag ge tillbaka stolen till Oliver. Amanda säger. -" Amanda hoppa."
Hon har ställt sig på en av stolarna. Hoppar tillsammans med Julia. Edrin räknar och säger: -"Hoppa nu!" Julia hoppar först. Sedan hoppar Amanda. Amanda och Julia räknar sedan tillsammans och hoppar. Edrin:- " 1,2,3,4,5,6, hoppa nu! " Sedan hoppar Edrin själv. Amanda väntar in Julia och hoppar, då Julia står på stolen. Kliver upp på stolen igen och står  och flaxar med armarna. Julia säger: -"hoppar!" Amanda hoppar. Kliver upp på stolen igen och tittar ner på Anton som kör med tåg. Hoppar sedan ner till Edrin som ligger i pölen. Kliver upp igen och säger:
_" Amanda hoppa igen."

Krukan som Amanda och pappan hade målat tillsammans, denna har vi jordgubbar. Looking forward for strawberries to come.....
Inga kommentarer: