söndag 1 september 2013

Fresh Fruit Tart


006008
005009
ingredients
3 cups flour
125g fridge-cold butter
3 tablespoons ice water
3 egg yolks
1 cup cream
1 cup honey
jelly for glaze
What to do!
Cut the butter into small pieces.
Pinch together the flour and butter by hand or mix in food processor to a crumbly mass.
Add the water and mix quickly into a dough. Press the dough into the mold. Prick the bottom with a fork. Let stand for about 30 minutes in the fridge.
Preheat the oven to 225 º C. Pre-bake pie crust in the center of the oven 10 minutes.
Filling:
Beat the egg yolks, cream and honey in a small saucepan and cook over medium heat until clear and thick, about 2 minutes. Let cool.Toppning figs and strawberries. Use jelly for frosting.
003
Ingredienser
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 3 msk iskallt vatten
  • 3 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl honung
  • gelén för glasyr

Så här gör du

  1. Skär smöret i små bitar.
  2. Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa.
  3. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
  4. Sätt ugnen på 225ºC. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
Fyllning:
Vispa äggulor, grädde och honung i en liten kastrull och koka på medelvärme tills tydliga och tjocka, ca 2 minuter. Låt svalna.Toppning fikon och jordgubbar. Använd gelén för glasyr.

Inga kommentarer: