söndag 22 januari 2012

Grekiska Färsspett med Couscoussallad

                                

 Ingredienser

1 liten gul lök, finhackad

1msk hackad persilja eller koriander

drygt 1 km paprikapulver

1 km kryddpeppar

1 krm mald koriander

450g oxfärs

salt & peppar

vegetabilisk olja, att pensla med

färska korienderblad, till garnering


couscoussallad

hackad tomater, finhackad persilja, finhackad lök, hackad gurka och salt och peppar



Tillagning

  1. Använder du träspett så börja med att blötlägga dem i kallt vatten i 30 minuter.
  2. Lägg lök, färsk persilja el. färsk koriander, kryddor, socker och färs i en stor skål och blanda väl. Krydda med salt och peppar.
  3. Forma färsen till korvar runt spetten med händerna. Pensla dem lätt med vegetabilisk olja.
  4. Grilla spetten över glödande kol i 15-20 minuter eller tills de är grnomstekta, det går grilla i ungen också. Glömt inte vänd dem ofta under tiden. 



                             



 Viola! en mumsig dinner & easy to do it!!!!!!


 


Ha trevlig lat söndag Alla!


***