Ingredienser
4 portioner spaghetti
300 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 morot
15 g rotselleri
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 tsk vetemjöl
2 dl köttbuljong
1 msk oregano
1 krm timjan
salt och malen vitpeppar
ev 100 g riven parmesan
Gör så här
1. Skala och hacka löken och skala och tärna morot och rotselleri fint. Fräs grönsakerna mjuka i smör. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun. Pudra över mjölet, rör om och spä med buljong och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna och pressa i vitlöken.
2. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
3. Koka spaghettin i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med köttfärssåsen och eventuellt riven parmesan
Lycka Till!
* * *