tisdag 17 januari 2012

Spaghetti with meat sauce by Jamie Oliver




 Ingredienser

 4 portioner spaghetti

300 g nötfärs

 1 burk krossade tomater

1 gul lök

 1 morot

 15 g rotselleri

 2 vitlöksklyftor

 2 msk smör

 1 tsk vetemjöl

 2 dl köttbuljong

 1 msk oregano

 1 krm timjan

salt och malen vitpeppar

 ev 100 g riven parmesan



Gör så här



1. Skala och hacka löken och skala och tärna morot och rotselleri fint. Fräs grönsakerna mjuka i smör. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun. Pudra över mjölet, rör om och spä med buljong och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna och pressa i vitlöken.


2. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.


3. Koka spaghettin i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med köttfärssåsen och eventuellt riven parmesan




                           Lycka Till!

                              * * *