lördag 2 november 2013

Rasbarries CheeseCake!


e99950e443f611e384f122000ae81109_8
recept by Leila
Kex botten
300 g digestivekex
150 g smör
Cheesecakesmet
600 g Philadelphia ost
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
Tryck ut kex blandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
Vispa Philadelphia ost och kesella krämigt i en skål.
Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
Häll smeten över kex bottnen och strö över blåbär.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
 
Hallongelé
5 gelatinblad
2 dl vatten
2 dl hallonsaft
Lägg ett gelatinblad i kallt vatten. Värm hallonsaften tillsammans med vattnet i en kastrull.Rör ner gelatinbladet i den varma saften under omrörning.Låt svalna till ca 40 grader och häll gelén över den kalla cheesecaken. Låt kanten på springformen sitta kvar så att inte gelén rinner över kanten på cheesecaken. Sätt in i kylen att stelna någon halvtimme.
041acaba43cf11e3a6de22000a1fb5b7_8
                                                            
                                                                    Hallongeléns recept by me.
 
 Biscuits bottom


300 g of digestive biscuits
150g butter
Cheesecake batter


600 g Philadelphia cheese
2 1/2 ounces cream cheese 10%
1 cup granulated sugar
1 cup cornstarch
2 tsp vanilla
3 organic eggs
1 cup whipping cream
200g white chocolate quality




Preheat the oven to 175 degrees.
Crush the biscuits finely in a blender and mix the crumbs with melted butter.
Press the biscuit mixture into the bottom of a Teflon mold with removable rim, 24 cm in diameter.
Pre-bake the bottom in the middle of the oven for about 10 minutes and let cool.
Beat Philadelphia cheese and quark cream in a bowl.
Mix in the powdered sugar, cornstarch and vanilla.
Stir in one egg at a time and finally whipped cream.
Break the chocolate into pieces, melt it in a water bath (in a bowl over boiling water) and mix into the chocolate into the batter.
Pour the mixture over the biscuit base
Bake in center of oven for about 40 minutes.
Cover it with aluminum foil when it is golden brown, so it does not get too dark.
Turn off the oven and let the cake remain in the residual heat for about 30 minutes.

 
Raspberry Jelly
5 sheets of gelatine
2 cups water
2 cups raspberry juice
Add a gelatine leaves in cold water. Heat raspberry juice together with the water in a pan. Stir the gelatine into the hot juice, stirring occasionally. Allow to cool to about 40 degrees and pour the jelly over the cold cheesecake. Let the edge of the spring form in place to keep the gel does not run over the edge of the cheesecake. Place in the fridge to set a half hour.
 
 
 


Inga kommentarer: