måndag 12 november 2012

Farsdags Dessert “Chocolate Vanilla CheeseCake”!


IMG_0555
Gårdagens bild
Ja, då har man firade farsdag igår. Hade lagat marinerade filen anka och bakade jag också en Chocolate, vanilj cheesecake  och  pappan var jätte nöjd. Amanda gav en present som hon målade själv och med hjälp av texten av mig. Så söt att se min sessa när grattade pappa och gav blommor och stor kram och puss.

IMG_0554

Ingredients
1 1/2 cupsfinely crushed creme-filled chocolate sandwich cookies
3 tablespoonsbutter or margarine, melted
4 (8 ounce) packagescream cheese, softened
1 (14 ounce) canEAGLE BRAND® Sweetened Condensed Milk
4large eggs
1/3 cupPillsbury BEST® All Purpose Flour
1 tablespoonvanilla extract
2 (1 ounce) squaressemisweet chocolate, melted
Chocolate Glaze (recipe follows)
 
       Preheat oven to 350 degrees F. Combine cookie crumbs and butter; press firmly on bottom of 9-inch springform pan.
        In large bowl, beat cream cheese until fluffy. Gradually beat in sweetened condensed milk until smooth. Add eggs, flour and vanilla; mix well. Divide batter in half. Add chocolate to one half of batter; mix well. Pour into prepared pan. Top evenly with vanilla batter.
        Bake 50 to 55 minutes or until center is set Cool. Top with Chocolate Glaze. Store leftovers covered in the refrigerator.
     
        Chocolate Glaze: In small saucepan over low heat, melt 2 (1-ounce) squares semi-sweet chocolate with 1/4 cup whipping cream. Cook and stir until thickened and smooth. Remove from heat; spread over cheesecake. Makes about 1/3 cup


IMG_0553

ingredienser
300g krossade grädde fyllda choklad cookies
3 msk smör eller margarin, smält
600g Philadephia
1 Burk sötad kondenserad mjölk
4 stora ägg
1dl majsmjöl
1 matsked vaniljextrakt
200g mörk choklad, smält
Choklad glasyr (recept följer)
 
Värm ugnen till 175 grader. Kombinera cookies smulor och smör, tryck fast på botten av formen.
I stor skål, slå grädde ost pösigt. Gradvis slå i sötad kondenserad mjölk tills slät. Tillsätt ägg, mjöl och vanilj, blanda väl. Dela degen i två halvor. Lägg choklad till hälften av smeten, blanda väl. Häll i förberedda pan. Topp jämnt med vanilj smet.
Grädda 50 till 55 minuter eller tills mitten ligger Cool. Toppa med choklad glasyr. Lagra resterna som omfattas i kylskåp.
Choklad glasyr: I liten kastrull på låg värme, smälta 200g mörk choklad med 1 dl vispgrädde. Koka och rör tills det tjocknar och smidig. Ta bort från värmen, spridda över ostkaka.

Inga kommentarer: